Welkom op Doehetzelven.nl. Deze website staat
boordevol doe-het-zelf tips. We hopen
dat we u met deze doe-het-zelf tips
kunnen ondersteunen bij al uw klussen.

Doehetzelven.nl

de site voor doe-het-zelf!

 


Rolluiken zelf plaatsen

Rolluiken zijn een aanwinst voor ieder pand. De voordelen van rolluiken zijn o.a. betere isolatie. In de winter minder stookkosten en zomers minder warm in huis. Maar ook qua beveiliging is het een prima oplossing. 

Het openbreken van rolluiken is een lastige en tijdrovende klus die ook nog eens veel lawaai maakt. Niet bepaald aantrekkelijk voor inbrekers dus. En voor de prijs hoef je het ook niet meer te laten. Mede door de komst van het internet en webshops kun je nu zeer eenvoudig en voordelig je rolluiken op maat bestellen. Zo kun je o.a. bij Creon Rolluiken terecht. Deze bij het Thuiswinkel Keurmerk aangesloten webshop biedt je de gelegenheid om binnen enkele klikken je eigen rolluiken samen te stellen. Je voert simpelweg de maten in, kiest de uitvoering en kleuren en of je een handmatig of elektrisch bediend rolluik wilt. Vervolgens zie je real-time de prijs van de door jouw samengestelde rolluiken. Uiteraard kun je die ook meteen bestellen. Je ontvangt de bestelling dan in ongeveer 2 weken thuis. Je betaald slechts 5% aan. De overige betaling doe je bij de levering.

Rolluiken monteren m.b.v. de instructies

Het monteren van de rolluiken is zelfs voor leken prima te doen. Met behulp van de montage-instructies volg je simpelweg de aangegeven stappen. Om een idee te geven hebben we hier vast een beknopt overzicht van de stappen die je moet nemen.
 
Controleer eerst altijd de bestelling. Deze bevat een omkasting, zijgeleiders, bedieningsmechanisme en afdekdopjes. Indien je ook schroeven of pluggen hebt besteld dienen deze ook bijgeleverd te zijn. Heb je gekozen voor montage op de muur in combinatie met handbediening? Dan heb je ook een steenboor nodig van 20 mm.
 
In deze beschrijving gaan we uit van montage op de muur.
 
Begin met het aftekenen van de gaten die in de 2 vlakke geleiders geboord moeten worden. Alle gaten die je aftekent dienen aan de kant van het gesloten vierkant te zijn. Teken het eerste gat af op 15 centimeter van het uiteinde van de geleider. Elke overige 40 cm teken je nog een gat af. Let op dat de gaten niet in een voeg vallen maar in de stenen.
 
Vervolgens boor je met een 5 mm doorsnede boor door de geleider heen. De gaten aan de buitenkant op boren met 10 mm doorsnede. Deze worden later met afdekdopjes afgedekt.
 
Doe vervolgens de grote afdekdoppen in de onderkant van de geleiders.
 
Schuif dan de geleiders op de omkasting. Til het rolluik op aan de omkasting en ondersteun de geleiders. Houdt het rolluik op de plek waar deze bevestigd moet worden en teken nu de gaten op de geleiders op de muur af. Boor dan de gaten met een steenboor in de muur. Teken ook af waar het bedieningsmechanisme door de muur moet komen. (1.5 cm boven de geleider en in het midden van de koker)
 
Vervolgens dien je nog enkele gaten te boren, afhankelijk van de gekozen typen rolluiken en bediening. Hierna kun je met de bijgeleverde schroeven de rolluiken vastschroeven.
 
Daarna nog even de afdekdopjes op de gaten plaatsen en het beschermingsmateriaal verwijderen. Klaar!
 
Kijk voor alle info omtrent de montage van de diverse rolluiken en motoren op: www.creon-rolluiken.nl