Behang voorbehandelingen

Behang is een populair, makkelijk en relatief goedkope manier om wanden opnieuw te bekleden. Als het behang er niet goed opzit, met bobbels, openstaande naden en dergelijke, ligt dat meestal aan de behanger en niet aan het behang!

Behang plakken

Normaal behang met papieren ondergrond moet altijd in kunnen weken. Je hebt een plaktafel nodig om het behang in te kunnen smeren. Voor de voorbehandeling en het verwijderen van oud behang, kijk opbehang voorbehandeling

Binnenverf

Verschillende soorten verf hebben verschillende eigenschappen, zoals dekking, slijt en krasvastheid, glans en verdunning. Lees hier alles over binnenverf.

Buitenverf

Verschillende soorten verf hebben verschillende eigenschappen, zoals dekking, slijt en krasvastheid, glans en verdunning. Lees hier alles over buitenverf.

Muurverf en toepassingen

Iedere wasbare laag kan overgeschilderd met een wasbare muurverf. Voor poederende lagen is voorbewerking nodig. Welke muurverf hoort op welke ondergrond?

Transparante lakken

Zorg altijd voor een vetvrije ondergrond. Oude waslagen veroorzaken altijd problemen. Werk altijd met dezelfde basislak. dus of alles waterverdunbaar, of alles terpentineverdunbaar!

Soorten transparante lakken

Beits dringt dieper in het hout, terwijl lakken meer op het hout blijven liggen. Beits is vochtregulerend (vocht wat in het hout zit kan door de beitslaag naar buiten), lakken zijn afsluitend.

Links

Hier genoemde links zijn van bedrijven en merken met bekendheid en verkrijgbaarheid in heel Nederland voor de doe-het-zelver!

Veiligheid

Voor veel mensen is het onderhouden en verbouwen van hun woning een hobby. De meeste doe-het-zelvers zien daarbij de veiligheidsmaatregelen over het hoofd. En dat terwijl ze vaak werken met brandgevaarlijke stoffen en gereedschappen.