Glassnijden

Glas is een materiaal waar de meeste mensen toch een beetje bang voor zijn. Maar met het juiste gereedschap is het niet zo moeilijk. Let wel op!

Gootlek

Is er een lek in de goot? Dan hoef je niet meteen de hele goot te vervangen. Voor zinken goten bestaat er een reparatie van zinkcompound.

Vochtproblemen en lekkage

Eén van de meest vervelende problemen die je in je huis tegen kunt komen is vocht. Opeens krijg je zwarte puntjes in je mooie stucwerk, doorslaande muren of schimmel op de muur.

Allerlei tips

Wanneer er eerst zwart zand weggehaald moet worden, is het belangrijk dat je niet met de schop te diep de grond in gaat, maar er alleen een laag vanaf steeks. Dit doe je door de schop zo laag mogelijk te houden.

Waterbesparing

Besparen op water is niet zo moeilijk. Of je dit nu voor de kosten of voor het milieu doet. Eén gezinslid gebruikt gemiddeld 125 liter per dag.

Allerlei tips

De spanning die in Nederland word gebruikt is 230 volt. Wanneer we appararaten gaan gebruiken moeten we goed in de gaten houden hoeveel we op een groep aan sluiten. Er zijn zekeringen van 6,10 of 16 ampère. Deze zekering springt uit wanneer hij te veel belast wordt. Dit is uiteraad een beveiliging.

Leidingen aftimmeren

Leidingen die over de muur lopen geven een rommelig uiterlijk. De zaak netjes aftimmeren maakt het strakker en makkelijker schoon te maken. Gebruik hiervoor watervast multiplex.

Mechanisme ventilator

Wanneer je last hebt van een vochtige badkamer is het verstandig om een goede mechanisme ventilator te plaatsen die in een gat in de muur of plafond kan worden aangebracht.

Fineer herstellen

Het gebeurt iedereen wel eens. Er valt iets zwaars of scherps op je tafel of er wordt een sigaret naast de asbak neer gelegd. Je tafel is beschadigd.

Schoonmaken afzuiging

Lees voor het schoonmaken van het centrale afzuigsysteem altijd eerst de gebruiksaanwijzing. De volgende tips ontvingen we van een schoonmaakbedrijf uit Amsterdam.

Dolle schroef

Soms draai je een schroef iets te hard aan, waardoor hij dol wordt. Meestal wordt het gat opgevuld met een stukje hout, zodat de schroef er opnieuw ingedraaid kan worden.

Luikje in badombouw

Als je een bad plaatst is het verstandig om in de badombouw een luikje te maken zodat je ten alle tijde bij de afvoer kunt komen.

Reparaties aan de fiets

Heb je het lek in de band gevonden? Laat de band leeglopen. De plek rond het lek moet nu opgeruwd worden. Dit gaat het beste met een stukje waterproof schuurpapier. Het te behandelde plekje moet je ruimer opruwen dan het aan te brengen plakkertje.

Geaard bad of douche

Een metalen douchebak of bad moet altijd geaard zijn. Aan de onderzijde van zo'n bad of douchebak zit meestal bij de afvoeropening een lipje waar de blanke aardedraad aan gemonteerd kan worden.

Onderhoud cilinderslot

Vuil kan ervoor zorgen dat een slot slecht gaat werken. En nog erger, het zorg voor slijtage. Dit kan voorkomen worden:

Krimpnaden

Vaak als een krimpnaad in een muur gerepareerd is, is dit van tijdelijke resultaat. Vooral bij ramen en deuren is die kans groot bij het dicht slaan van de deur of het raam. Toch kan dit voor langere tijd verholpen worden.

Veiligheid

Voor veel mensen is het onderhouden en verbouwen van hun woning een hobby. De meeste doe-het-zelvers zien daarbij de veiligheidsmaatregelen over het hoofd. En dat terwijl ze vaak werken met brandgevaarlijke stoffen en gereedschappen.