Vijver aanleggen

Een vijver brengt sfeer in de tuin. Het najaar is de beste tijd om een vijver aan te leggen omdat er dan minder zon is en de temperatuur laag is. Hierdoor is de kans op algen het kleinst. De vijver krijgt sneller een biologisch evenwicht.

Bestrating bij tuinaanleg

Een mooie bestrating maakt je tuin af. Maar denk eraan, hij moet wel goed liggen! Bij een slechte afwatering of verzakking, of wanneer je er achter komt dat je te weinig ruimte hebt om te zitten, dan is de lol er gauw vanaf. Daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Een goed bestratingplan scheelt een hoop ergernis.

Betontegels

Terrassen met vierkante betontegels zie je niet zo veel meer. Vaak wordt dit gezien als een saaie grijze tegel. Toch zijn ze doordat ze precies vierkant zijn, goed te combineren met andere bestrating.

Tuinverlichting

Tuinverlichting brengt niet alleen sfeer in de tuin, maar ook veiligheid! Zo wordt een huis waar verlichting in de tuin brand minder vaak door inbrekers bezocht. Natuurlijk heb je ook minder kans om in het donker te struikelen over opstapjes.

Tuinverlichting

Tuinverlichting brengt niet alleen sfeer in de tuin, maar ook veiligheid! Zo wordt een huis waar verlichting in de tuin brand minder vaak door inbrekers bezocht. Natuurlijk heb je ook minder kans om in het donker te struikelen over opstapjes.

Vlonderterras

Een houten terras is prachtig, maar wel duur en moeilijk. Maar hoe duur bepaal je zelf door de keuze van het materiaal. Denk er wel aan dat dit soms wel ten koste gaat van de levensduur! Moeilijk? Valt best mee.

Onderhoud tuingereedschap

Tuingereedschap heeft soms wat onderhoud nodig. Zo ook bijvoorbeeld een elektrische grastrimmer. Ook de komende zomer moet dit apparaat ons weer van dienst zijn. Dus een onderhoudsbeurtje kan geen kwaad.

Gazon

Welke grassoort je gaat gebruiken is afhankelijk van waar je het gras voor gaat gebruiken. Leg je het gras alleen maar aan voor de sier dan kan je een fijne grassoort gebruiken. Dit gras is niet geschikt voor spelende kinderen. Hier moet je een grover en sterkere grassoort voor gebruiken. Het jaargetijde waarin je gras kunt leggen is afhankelijk van hoe vroeg de vorst intreedt en of het een hete droge zomer is.

Onderhoud gazon

Gazon aanleggen is een niet zo moeilijk, maar het mooi houden dat is een verhaal apart. Je vergroot de kans dat het ook mooi blijft met de volgende stappen. Laat het gras in de winter met rust. Loop liefst zo weinig mogelijk over besneeuwd of bevroren gras.

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen uit kunststof zijn onderhoudsvrij. In principe kunnen ze het hele jaar buiten blijven staan. Toch kan het zijn dat de meubels na verloop van jaren verweren. Door de meubels in ieder geval twee keer per schoon te maken met een kunststofreiniger en de meubels in de wintermaanden onder een afdak of in een berging te plaatsen, blijven de meubels langer mooi en gaan ze langer mee.

Veiligheid

Voor veel mensen is het onderhouden en verbouwen van hun woning een hobby. De meeste doe-het-zelvers zien daarbij de veiligheidsmaatregelen over het hoofd. En dat terwijl ze vaak werken met brandgevaarlijke stoffen en gereedschappen.